Opening, keynote sprekers en wrap-up

Bekijk hier de opening, de presentaties van Jan Veuger en George Maas én de wrap-up terug.
Klik op de afbeelding om de video te starten

Irene Rispens, directeur Hospitality Business School, opent het programma, samen met dagvoorzitter Carlien Noppers. Vervolgens gaat Steijn de Ridder (voorzitters studievereniging FBS) in gesprek met Jan Veuger (professor Blockchain) over de invloed van Blockchain op FM. Amber Deuzeman (commissaris extern bij SV FBS) neemt vervolgens het stokje over en gaat met George Maas (Managing Partner bij Hospitality Group) in op sourcing strategieën. Carlien sluit de dag vervolgens af, met gave illustraties die de vier subsessies samenvatten.

Subsessies

Klik op de afbeelding van de subsessie om de sessie terug te kijken,
en klik op de schets om de samenvatting in tekeningen terug te kijken!


De toekomst van de facilitaire aanbieder
 
Sessie gegeven door Arjan Elst, oud student van Saxion en Directeur-eigenaar van ArrangeGroup. In deze sessie krijg je een eerlijk beeld over de positie van de FM-aanbieders voor, tijdens en na de coronacrisis. Hoe (persoonlijk) leiderschap het verschil kan maken en doorkijkjes naar een veranderend leveranciers landschap.
Achmea & De toekomst van werken na Corona: de kracht van samen
 
Gaan we terug naar kantoor of wordt thuiswerken het uitgangspunt? Gaat FM hierbij dan ook de thuiswerkplek faciliteren? En wordt de FM’er de community manager? Dit zijn vraagstukken die centraal staan bij de interactieve deelsessie met Renate van den Bosch en Suzan de Boer van Achmea.
Zoals bekend mogen, kunnen en willen ouderen veelal steeds langer thuis blijven wonen. Dit wordt ook actief gestimuleerd vanuit de overheid. Dit versterkt de roep om aanvullende facilitaire voorzieningen aan huis: van domotica, huishoudelijke hulp tot de compleet gedekte tafel… Gaat de FM-er nu ook verder de wijk in? Gaan we nu ook professioneel ‘noaberschap’ aanbieden? En wat betekent dit voor de vaste voorzieningen zoals restaurant & receptie? Samenwerking in de keten van mantelzorger, partners, leveranciers en zorgverleners is leuk en uitdagend: wie gaat hierbij de regie voeren? En wat kan onze bijdrage zijn in het voorkomen van vereenzaming?
De SMART FM-er van de toekomst
 
Renske van der Heide, Happy Workplace Evangelist bij TOPdesk en bestuurslid bij FMN deelt tijdens deze interactieve sessie haar ideeën over trends en technologische ontwikkelingen als sensoring, app besturingen, wearables en face recognition. Zijn SMART Buildings alleen oplossingen voor de grotere organisaties? En is het gebruik van App’s en wearabels wel toegestaan ivm de privacy? Zijn FM-ers de verbinders van de organisatie? Interessante vraagstukken waar we het samen over gaan hebben!
Over de organisatie

Dit evenement werd gezamenlijk georganiseerd door FMN Community Oost-Nederland, Studievereniging FBS en het Saxion.


Ben jij al lid van FMN?

Hopelijk heb je genoten van dit event, welke voor iedereen gratis te volgen was! Wist je dat FMN (dé onafhankelijke beroepsvereniging voor iedereen die geïnteresseerd is in het facilitaire domein) nog veel meer leuks te bieden heeft? Je ontmoet andere leden bijvoorbeeld tijdens onze congressen, expertsessies, bijeenkomsten van communities of onze andere bijeenkomsten. draag bij aan de verdere ontwikkeling van het facilitaire vakgebied, verrijk je eigen kennis en ervaring en vergroot je netwerk. Bekijk een aantal van de voordelen op deze pagina!